Yalnız Mesajı Göster

Avusturya Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Tatlısı Tarifi



Avusturya Tatlısı Tarifi

Malzeme
  • 4 Adet Yumurta
  • 225 Gr Eritilmiş Margarin
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su



Yapılışı:
Margarini eritelim ve yumurtalarla birlikte iyice çırpalım Şekeri ve Hindistan cevizini ilave edip çırpmaya devam edelim Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice çırptığımız karışımı fırın tepsisine boşaltalım ve kek gibi pişirelim
Şerbeti hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakalım Kaynayan şerbeti fırından çıkardığımız tatlı henüz sıcakken ilave edelim Daha sonra üzerine bir su bardağı sıcak süt ekleyip isteğe göre Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edelim Afiyet olsun
  • Hamurlu tatlıları hazırlarken, hamur harcına mutlaka bir fiske tuz atın

Alıntı Yaparak Cevapla