Konu
:
Sakızlı Dondurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Dondurma Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Dondurma Tarifi
Sakızlı Dondurma
1 kg
Süt
2,5 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı hazır salep
4 – 5 Adet damla sakızı
# Damla sakızları belirtilen şekerden 1 çorba kaşığı alınarak havanda beraber dövülür
# Süt, alüminyum olmayan bir tencereye konur ve bir taşım kaynatılır
# Kaynayan sütün üzerine salep, toz şeker ve dövülmüş sakız konur
# Tencere tekrar ocağa konur sürekli karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir
# Pişme sırasında sürekli kaşıkla savurarak, dondurmanın sünmesi sağlanır
# Tencere ocaktan alınır ve dondurma kabına koymadan önce savurarak ve karıştırılarak karışım ılıtılır
# Ilıyan dondurma plastik bir dondurma kabına konur, buzdolabının buzluğuna yerleştirilir
# Homojen olması için 45 dakika 1 saat arayla buzluktan alınır, alt üst edilir, tekrar buzluğa konur
# Dondurma kıvamını alınca kapağı kapatılır
Arzu edildiği zaman ikram edilir
Not: Sakızlı dondurma, İzmir Çeşme bölgesinin sevilen lezzetidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul