Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Dondurma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Dondurma Tarifi



Sakızlı Dondurma

1 kg Süt
2,5 Çay bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı hazır salep
4 – 5 Adet damla sakızı

# Damla sakızları belirtilen şekerden 1 çorba kaşığı alınarak havanda beraber dövülür
# Süt, alüminyum olmayan bir tencereye konur ve bir taşım kaynatılır
# Kaynayan sütün üzerine salep, toz şeker ve dövülmüş sakız konur
# Tencere tekrar ocağa konur sürekli karıştırılarak 10 dakika daha pişirilir
# Pişme sırasında sürekli kaşıkla savurarak, dondurmanın sünmesi sağlanır
# Tencere ocaktan alınır ve dondurma kabına koymadan önce savurarak ve karıştırılarak karışım ılıtılır
# Ilıyan dondurma plastik bir dondurma kabına konur, buzdolabının buzluğuna yerleştirilir
# Homojen olması için 45 dakika 1 saat arayla buzluktan alınır, alt üst edilir, tekrar buzluğa konur
# Dondurma kıvamını alınca kapağı kapatılır Arzu edildiği zaman ikram edilir
Not: Sakızlı dondurma, İzmir Çeşme bölgesinin sevilen lezzetidir

Alıntı Yaparak Cevapla