Konu
:
Kaymaklı Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Baklava Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Baklava Tarifi
Kaymaklı Baklava Tarifi
Baklavalık yufkayı dibi tereyağlı tepsiye bir tane koyarak üstüne eritilmiş tereyağı serpip başka bir yufka örtünüz
Böylece yağ serpe serpe beş altı kat yapınız
Baklava baklava kesiniz
Üstüne kızdırılmış tereyağı gezdirip fırına sürünüz
Şekeri su ile kestirip sıcak tutunuz, baklava pişince fırından çıkarıp iyice soğutunuz
Şekeri sıcak sıcak haşlayınız
Tatlısı haşlanıp soğuduğu zaman baklavaların katlarını dağıtmayarak üst kapaklarını kaldırıp lülesi açılmış ve baklava şeklinde kesilmiş soğuk ve koyu şeker şerbetine sokulmuş kaymağı yaymalıdır
Kaymağın yayılmasından sonra kapaklarını tekrar yapıştırmak ve tabağa dizerek görüntü olarak da güzel olur
Not
: Eğer kaymak, baklava pişirilmeden önce arasına konsa kaymak yağ olacağından yumurta akının etkisiz olması yönüyle yine eriyip deri gibi bir madde kalır ki kaymağa yazık olur
Kesilmemiş iki baklavayı, piştikten sonra, şekerini haşlayıp birinin üzerine kaymağı döşeyerek diğerini kapayarak kessek baklava kesinlikle dağılır
O halde baklavaları, tıpkı ekmek kadayıfı tabağı büyüklüğünde yapıp, piştikten ve şekeri haşladıktan sonra birini bu tabağın üzerine alıp kaymağı dövmek ve diğerini üstüne kapamak en iyi şekildir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul