Konu
:
Kaymaklı Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Baklava Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Baklava Tarifi
Kaymaklı Baklava Tarifi
13 adet 50 santim çapında hazırlanmış baklava yufkası
1 kg
süzme yağ (el dayanır hararette)
Harcı:
500 gr kaynamış süt
40 gr
irmik
Şurubu:
1500 gr
şeker
750 gr
su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu
Şurup malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatılarak hazırlanır
İçi için süt ve irmik beraberce 5 dakika kaynatılır
Baklava hamuru için 13 yufka olarak açtıktan sonra Baklava hamuru hazırlayıp açarak 13 yufka olarak mermerin üzerine seriniz
Tepsiyi kalıp gibi yufkanın üzerine kapatıp, tepsi büyüklüğünde yufkayı kesiniz
Tepsi büyüklüğündeki yufkaları teker teker üst üste çubuğa sarıp hafif rutubetli bir bezin altına koyunuz
Geride çember halinde kalan yufkayı karşılıklı ortadan kesip dört parçaya ayırdıktan sonra 3 parçasını üst üste ve bir parçasını ayrı olarak rutubetli bir bezin altına koyunuz ve tepsinin altına hafif yağladıktan sonra üç parça üstüste koyduğunuz yufkadan teker teker muntazam olarak bir sıra tepsinin kenarlarından ikişer parmak dışarı taşırarak tepsinin altına diziniz ve her diziş tamamlanınca bir fırça ile yağmur yağar gibi yağ serpiniz ve kalan yufkaları da aynı şekilde dizip yağ serptikten sonra rasına sütle kaynamış irmiği seriniz
Parça olarak ayırdığınız bir parça hamurun hepsini teker teker hiç yağ serpmeden fıstığın üzerine diziniz ve tekrar yağ serpip oklavaya sarülğınız yufkaları da teker teker yağ serperek dizip en üstünü yağlamayınız ve bir bıçağın tersi ile baklavanın kenarlarını tepsinin iç kenarından aşağıya bastırdıktan sonra, keskin bir bıçakla, arzu ettiğiniz şekilde kesip yağını üzerine dikkatlice dökerek fırına sürünüz
Üzeri beyaz kalmak şartıyla pişirip yağını süzdürüp hemen şurubunu kaynar olarak dökünüz ve soğuyunca servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul