Konu
:
Sütlü Pirinç Ezmesi Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Pirinç Ezmesi Tatlı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Pirinç Ezmesi Tatlı Tarifi
Sütlü Pirinç Ezmesi Tatlı Tarifi
500 gram süte 240 gram pirinç atarak kuvvetli ateşte tahta kaşıkla eze eze karıştırarak dibi tutmadan katı bir lapa yapıp indiriniz
80 gram tuzsuz antepfıstığı ile 800 gram bademi 50 gram şekerle hamur oluncaya dek havanda dövüp lapaya karıştırınız
Sonra 3 yumurta sarısını birer birer yedirip gayet koyu boza kıvamında bir ezme yapınız
Pek katı olursa bir yumurta daha kırarak gevşetiniz
Bi
kahve
kaşığı karbonat koyup ve iyice karıştırdıktan sonra dibi yağlı tepsiye dökünüz; döktüğünüz hamurun kalınlığı bir parmağı geçmemelidir
30 dakika fırında kızartıp, çıkarınız
İçine 320 gram eritilmiş şekerle 320 gram soğuk sütü üstüne gezdirip tekrar fırına sürünüz ve 5 - 6 dakika sonra çıkararak soğutup parça parça kesip tabaklara koyunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul