Konu
:
İsotlu Birecik Kurabiyesi Tarifi (Şanlıurfa)
Yalnız Mesajı Göster
İsotlu Birecik Kurabiyesi Tarifi (Şanlıurfa)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsotlu Birecik Kurabiyesi Tarifi (Şanlıurfa)
İsotlu Birecik Kurabiyesi Tarifi (Şanlıurfa)
250 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket karbonat
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı isot (tatlı pulbiber de kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 3
5 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam haşhaş ya da çörekotu
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağı, tuzu ve yumurta akını derin bir yoğurma kabına koyun
Karbonatı çok küçük bir kaseye koyup üzerine sirkeyi ekleyin ve çay kaşığıyla karıştırın
Sirkeli karışımı hamurun olduğu kaba aktarın
İsot (pul biber de kullanabilirsiniz) ve unu katıp yoğurmaya başlayın
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz
Eğer yoğurma işlemi sonunda hamur elinize yapışırsa bir-iki kaşık daha un ekleyebilirsiniz
Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın
Yuvarlak hamurlardan 10-12 santim boyunda, dolmakalem kalınlığında şeritler yapın
Hamurların uçlarını birleştirip simit şekline getirin ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam, haşhaş ya da çörekotu serpiştirin
Kurabiyeleri 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın
Sıcak ya da ılık olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul