Konu
:
Basma Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Basma Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Basma Helvası Tarifi
Basma Helvası Tarifi
Çanakkkale Valiliği
(Öküz Helvası)
Un
Katı yağ
Şeker
Süt
Un, katıyağ birbiri ile çok koyu kıvamda olmak şartı ile kavrulur
Buğday rengini alınca şerbet ilave edilip katı şekilde pişirilir
Soğuyan malzeme kevgirden geçirilir tepsiye tekrar basılır
Bir miktar şerbet yapıp yenecek yumuşaklığı gelinceye kadar ilave edilip kaynatılır
Servise hazır hale getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul