Konu
:
Vişneli Ve Bademli Biscotti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Ve Bademli Biscotti Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Ve Bademli Biscotti Tarifi
VİŞNELİ VE BADEMLİ BİSCOTTİ TARİFİ
Malzemeler:
3/4 su bardagı kurutulmuş vişne
1/ 2 su bardagı su
3 su bardagı un
2 tatlı kaşıgı kabartma tozu
yarım tatlı kaşıgı tuz
4 yemek kaşıgı margarin
1 su bardagı toz şeker
4 adet yumurta (1 tanesi çırpılmış)
2 tatlı kaşıgı vanilya
3/4 su bardagı badem (kabukları soyulmuş dogranmış)
3 yemek kaşıgı toz şeker
Yapılışı:
Vişneleri ve suyu bir tavaya alın
Orta hararetli ocakta arada karıştırarak 8 dakika pişirin
Pişince suyundan 2 yemek kaşığı ayırıp kalanını süzün
Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin
Yağı ve 1 su bardağı şekeri mikserle 2 dakika çırpın
3 yumurtayı teker teker ekleyin
Ayırdığınız vişne suyunu ve vanilyayı ilave edin
Yavaş yavaş unlu karışımı ekleyip vişneleri ve bademleri karıştırın
(Ben bu aşamada hamur elime çok yapışıyor diye un ekledim
) Hafif unlanmış bir zeminde hamuru ikiye bölün
Her birini 32cm x 6,5cm boyutlarında rulo haline getirin
(Ben fırın tepsisinin uzunluğuna göre ayarladım
)
Fırını 200C'ye getirin
Her bir ruloya elinizle bastırarak 1 cm kalınlığına gelmesini sağlayın
Ruloları yağlı kağıt serili tepsiye -aralarında mümkün olduğunca boşluk bırakarak- yerleştirin
Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin
Isınmış fırında 35dak
pişirin
Pişince fırın teline alıp 20 dakika soğutun
Her bir ruloyu ekmek bıçağı ile verev 16-18 parçaya kesin
Tekrar fırın teline alın
Teli tepsilerin üzerine yerleştirin
(Ben doğrudan tepsiye aldım) Fırını 150C'ye getirin
8 dakika pişirip ters çevirin
8 dakika daha pişirip fırından çıkarın
Tamamen soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul