Yalnız Mesajı Göster

New York Cheesecake Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

New York Cheesecake Tarifi



New York Cheescake Tarifi

600gram Labne Peyniri
150 gram Şeker
50 gram Nişasta
3 adet Yumurta
50 gram Yumurta Beyazı(1 adet yumurtanın beyazı ortalama 35-40 gram gelir)
2 tutam Vanilya (veya bir paket şekerli vanilin)
Altı için:
15 paket biskuvi
100 gram Tereyağ

Yapılışı
Altı:
Bikuvileri rondodan geçirin İçine Tereyğaını atıp bir kere daha küçük parçalar olana kadar rondadan geçirin İsterseniz içine bir çay kaşığı tarçında koyabilirsiniz
-Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın Kaşık yardımıyla dümdüz yapın
-Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin

Üstü:
- Bir kaseye Labne Peyniri koyun
-Yumurtaları ekleyin
-Nişastayı ekleyin
-Şekerin 2/3'ünü koyun
-Vanilyayı koyun
-Çırpma teliyle iyice karıştırın
(İsterseniz içine limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz)

Mikser yardımıyla yumurta beyazını kalan şekerle çırpın Kaseyi ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde olmalıdır
Kabarttığını yumurta beyazlı karşımı öteki yumurtalı karşıma 3 bölümde ekleyin Her seferinde spatula ile alttan üste çıkacak şekilde yavaşça karıştırın Homojen bir yapı elde edin
Karışımı biskuvili altın üst kısmına koyduktan sonra kalıbınızı içi yaklaşık 1,5 parmak su dolu bir fırın tepsisine koyun Bain Marie usulü 150C derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin

*Olduğunu anlamak için: Eğer CheeseCake'in kenarları hafif renk değiştirmiş ve sertse, ayrıca orta kısmı tepsiyi salladığınızda hafif jöle gibi sallanıyorsa fırından çıkartabilirsiniz
**CheeseCake minimum 4 saat buzdolabında beklemesi gereken bir tatlıdır En makbulü 24 saat buzdolabında beklemesidir Derin dondurucuya koymayın

Alıntı Yaparak Cevapla