Konu
:
New York Cheesecake Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
New York Cheesecake Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
New York Cheesecake Tarifi
New York Cheescake Tarifi
600gram Labne Peyniri
150 gram Şeker
50 gram Nişasta
3 adet Yumurta
50 gram Yumurta Beyazı(1 adet yumurtanın beyazı ortalama 35-40 gram gelir)
2 tutam Vanilya (veya bir paket şekerli vanilin)
Altı için:
1
5 paket biskuvi
100 gram Tereyağ
Yapılışı
Altı:
Bikuvileri rondodan geçirin
İçine Tereyğaını atıp bir kere daha küçük parçalar olana kadar rondadan geçirin
İsterseniz içine bir çay kaşığı tarçında koyabilirsiniz
-Hazırladığınız karışımı yaklaşık 23 cm'lik kalbınızın dibine koyun ve elinizle yaydırın
Kaşık yardımıyla dümdüz yapın
-Gevrek olmasını istiyorsanız, fırında 10 dakika pişirin
Üstü:
- Bir kaseye Labne Peyniri koyun
-Yumurtaları ekleyin
-Nişastayı ekleyin
-Şekerin 2/3'ünü koyun
-Vanilyayı koyun
-Çırpma teliyle iyice karıştırın
(İsterseniz içine limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz)
Mikser yardımıyla yumurta beyazını kalan şekerle çırpın
Kaseyi ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde olmalıdır
Kabarttığını yumurta beyazlı karşımı öteki yumurtalı karşıma 3 bölümde ekleyin
Her seferinde spatula ile alttan üste çıkacak şekilde yavaşça karıştırın
Homojen bir yapı elde edin
Karışımı biskuvili altın üst kısmına koyduktan sonra kalıbınızı içi yaklaşık 1,5 parmak su dolu bir fırın tepsisine koyun
Bain Marie usulü 150C derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin
*Olduğunu anlamak için: Eğer CheeseCake'in kenarları hafif renk değiştirmiş ve sertse, ayrıca orta kısmı tepsiyi salladığınızda hafif jöle gibi sallanıyorsa fırından çıkartabilirsiniz
**CheeseCake minimum 4 saat buzdolabında beklemesi gereken bir tatlıdır
En makbulü 24 saat buzdolabında beklemesidir
Derin dondurucuya koymayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul