Konu
:
Sütlü Francala Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Francala Tatlısı
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Francala Tatlısı
SÜTLÜ FRANCALA TATLISI
1 tane francala ekmeği
3 bardak süt
750 gram toz şeker
1/4 limon (yarımın yarısı)
5 yumurta
2 bardak zeytinyağı
Francala ekmeğinin kabuklarını çıkarıp, 1,5 santim kalınlığında dilimlere kesiniz
Dilimleri kare veya dikdörtgen olarak şekillendiriniz
Süte batırıp yumuşatınız
İyice çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın zeytinyağında kızartınız
Delikli bir kepçe ile yağını süzerek, evvelce hazııladığımz soğuk şuruba atıp, bir müddet şurubu emmesi için bekleyiniz
Servis tabağına alıp, üzerine kaymak veya ceviz koyunuz
Şurup: Toz şeker, limon ve su ile koyulaşıncaya kadar kaynatılarak elde edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul