Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Mafin - Topkek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Mafin - Topkek Tarifi



Vişneli Mafin - Topkek Tarifi

100 gr yumuşak bitkisel margarin

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 Türk kahve fincanı süt

1 Türk kahve fincanı hazır süt kreması

2 su bardağı un

1 çay bardağı dondurulmuş vişne

Derin bir kabın içine yumuşak yağı ve şekeri koyup mikserin yüksek devriyle 2 dakika çırpın

Yumurta, süt ve kremayı katıp 2-3 dakika daha çırptıktan sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin Yine mikserle 2-3 dakika daha çırpın

En sonunda buzluktan çıkardığınız vişneleri hiç bekletmeden içine aktarıp bu sefer kaşıkla alttan üste doğru karıştırın

Yağlanmış mafin kalıplarını hazırlayın Yada kağıt kek kalıplarını kullanın İçlerine hazırladığınız hamuru kaşıkla boşaltın Ama üste bir parmak boşluk bırakın ki, kabarma payı olsun

Öte yandan fırını 180 dereceye ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın Sıcak fırında 20-25 dakika, kabarıncaya dek pişirip çıkarın İsterseniz ılınınca pudra şekeri serpip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla