Yalnız Mesajı Göster

Barbuşka Tatlısı Tarifi (Selanik)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbuşka Tatlısı Tarifi (Selanik)



Barbuşka Tatlısı Tarifi (Selanik)

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

aldığı kadar mısır unu ve buğday unu (yarı yarıya)

3 çorba kaşığı tereyağı

Tereyağı ve ceviz içini kavurun Kavrulan karışıma su ilave edin Kaynadıktan sonra şeker ekleyin ve karıştırın Daha sonra buğday unu ve mısır ununu azar azar tencereye ilave edin

Devamlı karıştırarak karışımı muhallebi kıvamına getirin Kâselere döküp soğumaya bırakın Dövülmüş ceviz ve narla soğuk servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla