Konu
:
Gözleme Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gözleme Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Gözleme Tatlısı Tarifi
Gözleme Tatlısı Tarifi
2 su bardağı un
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
yarım su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şurup için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Unu, yumurta sarısı, tuz, tereyağı ve su ile sıkıca bir hamur yapın
Bu hamuru on parçaya bölün, her birini fincan tabağı büyüklüğünde açkıtktan sonra aralarını yağlayarak üst üste koyun
Hepsini birden yarım santim kalınlığında açın
Üzerini yağladıktan sonra rulo haline getirin
Yarım saat bekletin
Sonra, küçük parçalara bölüp, fincan tabamı büyüklüğünde açarak kızgın yağda kızartıp, şuruba atın
Üzerine çekilmiş ceviz koyarak servis yapın
Şurup: Bir kaba şeker ve su konur, kaynatılır, koyulaştığında limonla kestirilir
Kısa bir süre sonra indirilip soğutulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul