Yalnız Mesajı Göster

Gözleme Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gözleme Tatlısı Tarifi



Gözleme Tatlısı Tarifi

2 su bardağı un
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
yarım su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şurup için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Unu, yumurta sarısı, tuz, tereyağı ve su ile sıkıca bir hamur yapın Bu hamuru on parçaya bölün, her birini fincan tabağı büyüklüğünde açkıtktan sonra aralarını yağlayarak üst üste koyun Hepsini birden yarım santim kalınlığında açın Üzerini yağladıktan sonra rulo haline getirin Yarım saat bekletin Sonra, küçük parçalara bölüp, fincan tabamı büyüklüğünde açarak kızgın yağda kızartıp, şuruba atın Üzerine çekilmiş ceviz koyarak servis yapın

Şurup: Bir kaba şeker ve su konur, kaynatılır, koyulaştığında limonla kestirilir Kısa bir süre sonra indirilip soğutulur

Alıntı Yaparak Cevapla