Konu
:
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi
Portakal Kabuğu Şekerlemesi
MALZEMESİ:
4 adet portakal
5 bardak şeker
HAZIRLANIŞI:
4 kalın kabuklu portakalın kabuğu soyulur, yumuşayıncaya kadar su ile iyice kaynatılır, sıkılarak süzülür ve et makinasmdan iki defa geçirilir
Bir tencereye konur
Buna üç bardak toz şeker katılır
(Bu ölçüler istenildiği kadar çoğaltılabilir
) Hafif ateşte karıştırılarak pişirilir
Şekeri eriyip suyu da çekildikten sonra ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır
Bir tabağın içine iki bardak toz şeker konur, soğuyan bu hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alınarak avuç içinde yuvarlatılır ve toz şekerin içine atılır her tarafı iyice şekerlenince başka bir tabağa alınır, böylece devam edilir
Bitince üzerine tabaktaki kalan toz şekerde dökülür donmaya bırakılır
Yarım saat sonra misafire ikram edilecek gayet nefis şekerlemeler elde edilmiş olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul