Konu
:
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi
Malzemeler:
4 kalın kabuklu portakal
1/2 yemek kaşığı tuz
1 litre su (4 su bardağı)
750 gr
toz şeker(3 su bardağı)
Hazırlanışı;
Portakal kabuklarını akşamdan tuzlu suya koyulur
Üzerine bir tabak örterek bir gece bekletilir
Ertesi gün suyunu döküp yıkanır
Soğuk suyla ateşe koyulur
Kaynama derecesine gelince suyu değiştirilir
(Acılığının gitmesi için)
Haşlanan kabuklar 1cm
eninde şeritler halinde kesilir
Kesilen kabuklardan 3 bardak ölçülür
Tencereye koyup üzerine şeker ve 3 bardak sıcak su eklenir
Ateş üzerindeyken şekerin erimesi için biraz karıştırılır
Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır
Şurup koyu kıvama gelince ateşten alınır, portakal kabuklarını toz şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde kurutulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul