Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Şekerpare Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Şekerpare Tarifi



Kremalı Şekerpare Tarifi

400 gram un

250 gram tereyağı

250 gram pudra şekeri

1 yumurta

1 yumurta sarısı

tuz

Bir kapta yağ elle yumuşatılır Pudra şekeri ilâve edilir İyice karıştırılır Yumurtalar ilâve edilir

Un, badem, tuz ilâve edilerek hamur haline getirilir Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, yuvarlanır, tepsiye üçer santim ara ile sıralanır Orta hararette pişirilir Kenarlı bir tepsiye yanyana konur Üzerine soğuk şurup dökülür Soğuyunca üzeri krem ve antep fıstığı ile süslenir

KREMİ: 125 gram tereyağ, 150 gram pudra şekeri, vanilya, hepsi karıştırılarak krem haline getirilir İki çorba kaşığı süt yavaş yavaş ilâve edilerek iyice karıştınhr Yumuşak bir krem elde edilir

ŞURUBU: 500 gram toz şeker, 1 bardak su, bir çorba kaşığı limon suyu Bir kapta şeker ile su kaynatılır Orta koyulukta olunca limon suyu ilâve edilerek ateşten indirilir

Alıntı Yaparak Cevapla