Konu
:
Kremalı Şekerpare Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Şekerpare Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Şekerpare Tarifi
Kremalı Şekerpare Tarifi
400 gram un
250 gram tereyağı
250 gram pudra şekeri
1 yumurta
1 yumurta sarısı
tuz
Bir kapta yağ elle yumuşatılır
Pudra şekeri ilâve edilir
İyice karıştırılır
Yumurtalar ilâve edilir
Un, badem, tuz ilâve edilerek hamur haline getirilir
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, yuvarlanır, tepsiye üçer santim ara ile sıralanır
Orta hararette pişirilir
Kenarlı bir tepsiye yanyana konur
Üzerine soğuk şurup dökülür
Soğuyunca üzeri krem ve antep fıstığı ile süslenir
KREMİ:
125 gram tereyağ, 150 gram pudra şekeri, vanilya, hepsi karıştırılarak krem haline getirilir
İki çorba kaşığı süt yavaş yavaş ilâve edilerek iyice karıştınhr
Yumuşak bir krem elde edilir
ŞURUBU: 500 gram toz şeker, 1 bardak su, bir çorba kaşığı limon suyu
Bir kapta şeker ile su kaynatılır
Orta koyulukta olunca limon suyu ilâve edilerek ateşten indirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul