Konu
:
İrmik Revanisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Revanisi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Revanisi Tarifi
Irmik revanisi tarifi
Birer ölçü sadeyağı, irmik, şeker, kırılmış yumurtayı alınız
Önce sadeyağı bir geniş kaba koyarak iki avucunuzla oğarak süt gibi beyaz hale getiriniz
Sonra şekeri bir havanda döverek azar azar bu yağa karıştırınız
Yedirerek karıştırırken diş diş olup ortadan kalkana kadar oğmakta devam ediniz
Daha sonra irmiği azar azar yedirerek macun gibi oluncaya dek tekrar ovuşturmakta devam ediniz
Daha sonra da yumurtayı yedire yedire akı ve sarısı tam manasiyle karışıncaya dek yine ovmakta devam ediniz
Ondan sonra bu ovarak hazırladığınız koyu sulu maddeyi kenarlı ve yağlanmış bir tepsiye dökünüz
Düzleyip fırına sokunuz
İçi pişip kızardığı zaman çıkarıp tatsız şerbeti tepsinin her yanma eşit bir şekilde gezdiriniz
Tekrar fırına tepsiyi sürünüz
Şerbeti çekince üstüne tekrar şerbet gezdirerek fırına sokunuz
Bu yöntemle pişerken daima dikkat ediniz
Tepsi gereken şekilde kabardığı zaman fırından çıkarınız
Baklava baklava keserek tabağa dizip üstüne pudra şekeri ekiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul