Konu
:
Fıstıklı Muhallebi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Muhallebi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Muhallebi Tarifi
Fıstıklı Muhallebi Tarifi
7 bardak sut
300 gr toz şeker
200 gr tuzsuz iç antepfıstığı
65 grpirinç unu
1/2 kahve fincanı nişasta
1,5 bardak su
1 kahve kaşığı tuz
Bir kaba su ve ölçülere göre antepfıstığı konularak 5 - 6 dakika kaynatılır, tencere ateşten indirilerek üzerine su ilâve edilir
Su ılınınca fıstıkların iç kabukları çıkartılır ve bir havana konularak iyice dövülür, kurumaları için bir tarafa bırakılır
Dövülmüş fıstıklar kuruyunca kalın kalburdan geçirilerek bir tarafa bırakılır
Başka bir tencereye süt, toz şeker ve tuz konularak karıştıra karıştıra kaynatılır
Ayrıca bir kap alınarak içine nişasta ve pirinç unu konulur ve sicim gibi su akıtılarak bir taraftan da karıştırılır
Böylece su ve nişasta iyice hallolur
Bu iş bitince bunlar kaynamakta olan süte yine sicim gibi akıtılmak suretiyle boşaltılır ve bir yandan da karıştırılır
Süt boza kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edilir ve koyulaşınca, bir tarafa bırakılan dövülmüş fıstıklar muhallebiye katılıı iyice karıştırılır
Fıstıklar muhallebide hallolunca, tencere ateşten indirilir, kâselere ya da tabaklara boşaltılır ve soğuduktan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul