Konu
:
Fıstıklı Muhallebi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Muhallebi Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Muhallebi Tarifi
Fıstıklı Muhallebi Tarifi
150 gr
yeşil fıstık
150 gr
pirinçten yapılmış sübye
2 kg
süt
300 gr
toz şeker
Fıstığı kaynar suda bir dakika haşlayıp süzdürünüz
Kabuklarını soyunuz
Sübyenin yapılışı: Kırık pirinç taşlarını dikkatlice ayıklayıp üç dört defa suyunu süzdürerek yıkayıp pirincin 5 santim üzerini aşacak vaziyette ılık su doldurup bırakınız ve sabahleyin hiç karıştırmadan tencereyi eğip pirinç seviyesine kadar suyunu süzdürüp dökünüz
Küçük bir değirmende değirmenin akış ağzının önüne bir kap koyarak üstten de pirinci koyup kolunu çevirerek çekiniz
Tencerenin içine akmış olan koyu süt gibi duran beyaz şeye sübyedir
İyice karıştırıp çok ince bir ipek veya naylon elekten süzdürünüz
Yeşil fıstığı bir ceviz çekme makinesinden çekerek bir mikserin içine koyunuz ve aynı sütten bir bardak ilâve ederek fıstık yeşil bir süt haline gelinceye kadar 4-5 dakika mikseri çalıştırınız
Sonra fıstıklı sütü diğer sütün içine ilâve ederek şekerini de ilâve ediniz
Ağır ağır karıştırıp kaynattıktan sonra sübyesini yediriniz ve karıştırarak 5 dakika kaynatıp kaselere boşaltınız ve soğuyunca servis ediniz
Not: Mikser olmayan yerde fıstık toz olarak çekilmiş kullanılabilir
Fakat aynı nefasette olmaz
Sübye yapılamıyan yerlerde 1 bardak sütle karıştırılmış 50 gr
pirinç unu, 50 gr
nişasta kullanınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul