Konu
:
Yufkalı Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Kadayıf Tarifi
Yufkalı Kadayıf Tarifi
2 yufka
Yarım su bardağı su ve sıvıyağ
250 gr
kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gr
tereyağı
Şerbet:
5 su bardağı su
5 su bardağı tozşeker
Yarım limon
Su ve tozşekeri 5 dakika kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın
Yufkaları ortadan ikiye kesin
Elde ettiğiniz dört parçanın üzerine su ve sıvıyağ karışımıyla ıslatın
Kadayıfı elinizle didikleyin
Her bir yufkanın üzerini kadayıfla kaplayın
Üzerine ceviz serpip, rulo şeklinde sarın
Ruloları iki parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin
Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul