Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kadayıf Tarifi



Yufkalı Kadayıf Tarifi

2 yufka

Yarım su bardağı su ve sıvıyağ

250 gr kadayıf

2 su bardağı dövülmüş ceviz

100 gr tereyağı

Şerbet:

5 su bardağı su

5 su bardağı tozşeker

Yarım limon

Su ve tozşekeri 5 dakika kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın Yufkaları ortadan ikiye kesin Elde ettiğiniz dört parçanın üzerine su ve sıvıyağ karışımıyla ıslatın Kadayıfı elinizle didikleyin Her bir yufkanın üzerini kadayıfla kaplayın Üzerine ceviz serpip, rulo şeklinde sarın Ruloları iki parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün

Alıntı Yaparak Cevapla