Konu
:
Vişne Pelteli Muhallebi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Pelteli Muhallebi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Pelteli Muhallebi Tarifi
Vişne Pelteli Muhallebi Tarif
i
Malzemeler
Vişne peltesi için;
2 su bardağı vişne suyu
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı tozşeker
Muhallebi için;
1 litre süt
6 yemek kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Varsa 2 tatlı kaşığı toz salep (salep koyacaksanız vanilyayı koymayın)
Yapılışı
Kup bardakları ya da cam kaseleri hazırlayın
(6-8 adet)
Pelteyi hazırlamak için; vişne suyu, nişasta ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp şeffaf hale gelinceye kadar pişirin
Kaynayınca ocaktan alıp kaplara paylaştırın ve buzdolabında bekletin
Muhallebiyi hazırlamak için; süt, pi-irnç unu, (önce az sütle ezmeniz gerek) şeker, vanilya ya da salebi orta boy bir tencereye koyun
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın
Soğuttuğunuz muhallebiyi buzdolabında bekleyen peltelerin üzerine paylaştırın
Muhallebi soğurken kaymak tutmasın diye sık sık karıştırın
Tatlı iyice soğuduktan sonra servise sunun
Üzerine fındık, ceviz, fıstık ya da hindistancevizi serpiştirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul