Yalnız Mesajı Göster

Parfeli Çikolata Küpleri Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parfeli Çikolata Küpleri Tarifi



Parfeli Çikolata Küpleri Tarifi

Malzemeler:

2 paket bitter çikolata (160 gram)
Yağlı kağıt

Parfe için:

250 gram kremşanti
2 adet yumurta sarısı
1 adet bütün yumurta
75 gram şeker
200 gram eritilmiş çikolata
1 yaprak jelatin
1 su bardağı süt

Üzeri için:

1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Yağlı kağıt yayılmış tepsiye döküp düzleştirin Buzdolabında bekletin Dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında 2-3 dakika bekletin Bıçak ucu ile kareler çizin ve çizdiğiniz yerlerden karelere bölün Parfe için: Bütün yumurtayı, yumurta sarılarını ve şekeri mikserde kabarıncaya kadar çırpın Soğuk suda eritilmiş jelatini ilave edin Ardından önce çırpılmış kremşantiyi, daha sonra eritilmiş çikolatayı ekleyin Parfeyi kaplara doldurduktan sonra buzlukta 3 saat bekletin Parfeyi kare şeklinde keserek servis tabağına alın Kenarlarını kare şeklinde çikolatalarla kaplayın Sade kremşantiyi ve sütü mikserle çırpın Parfenin üzerine şekilli koyun

Alıntı Yaparak Cevapla