Konu
:
Parfeli Çikolata Küpleri Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Parfeli Çikolata Küpleri Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parfeli Çikolata Küpleri Tarifi
Parfeli Çikolata Küpleri Tarifi
Malzemeler:
2 paket bitter çikolata (160 gram)
Yağlı kağıt
Parfe için:
250 gram kremşanti
2 adet yumurta sarısı
1 adet bütün yumurta
75 gram şeker
200 gram eritilmiş çikolata
1 yaprak jelatin
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin
Yağlı kağıt yayılmış tepsiye döküp düzleştirin
Buzdolabında bekletin
Dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında 2-3 dakika bekletin
Bıçak ucu ile kareler çizin ve çizdiğiniz yerlerden karelere bölün
Parfe için: Bütün yumurtayı, yumurta sarılarını ve şekeri mikserde kabarıncaya kadar çırpın
Soğuk suda eritilmiş jelatini ilave edin
Ardından önce çırpılmış kremşantiyi, daha sonra eritilmiş çikolatayı ekleyin
Parfeyi kaplara doldurduktan sonra buzlukta 3 saat bekletin
Parfeyi kare şeklinde keserek servis tabağına alın
Kenarlarını kare şeklinde çikolatalarla kaplayın
Sade kremşantiyi ve sütü mikserle çırpın
Parfenin üzerine şekilli koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul