Konu
:
Çilekli Sakız Muhallebisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Sakız Muhallebisi Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Sakız Muhallebisi Tarifi
Çilekli Sakız Muhallebisi Tarifi
Malzemeler
1 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
4 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
2 Adet nohut büyüklüğünde damla sakızı
Çilek Sos İçin:
1 Su bardağı çilek suyu (şeftali ya da vişne suyu da kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağı çilek püresi (şeftali ya da vişne püresi de kullanabilirsiniz)
1 Çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
Bir tencereye suyu, soğuk sütü, toz şekeri, nişastayı ve dövülmüş toz haline getirilmiş damla sakızını koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz
Daha sonra tencereyi ocağın üzerine koyup orta ateşte karıştırmaya devam edin
Kaynayınca ocaktan alın
Karıştırarak soğutun
Bir başka tencereye çilek püresini, çilek suyunu, toz şekeri, nişastayı koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz
Ocağın üzerine alıp, kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz
Bir taşım kaynatıyoruz
Bir kup bardağına önce muhallebi daha sonra ılık hale gelmiş çilek sostan dökerek kat kat dolduruyoruz
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
İsterseniz muhallebiyi bir borcama sıcakken boşaltın
Soğuduktan sonra sosu da üzerine soğuk olarak döküp yayın
Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul