Yalnız Mesajı Göster

Keşkül (Osmanlı) Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkül (Osmanlı) Tarifi



Keşkül (Osmanlı) Tarifi

5-6 kişilik gerekli malzeme:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı tozşeker
30 gr çekilmiş badem
50 gr çekilmiş antepfıstığı
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Süslemek için:
3 çorba kaşığı file badem

Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin
Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla