Yalnız Mesajı Göster

Krep Süzet Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Süzet Nasıl Yapılır Tarifi



Krep Süzet

Malzemeler

1 ölçü Krep

Harç

9 yemek kaşığı Grand Marnier

12 adet kesme şeker

1 adet portakal

1 adet limon

125 gr tereyağı

250 ml taze sıkılmış ve süzülmüş portakal suyu

1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu

4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için)

Krep Süzet Tarifi

Krep Süzet Tarifi

• Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin Krepleri bir tabağa üst üste koyun ve ılık bir fırında bekletin

• Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın

• Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın Tencereyi kısık ateşe oturtun ve şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve içine 4 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyin

• Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın İki kez katlayarak üçgen şekline getirdikten sonra ısıtmış olduğunuz ısıya dayanıklı bir tabağa yerleştirin

• Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnieryi üzerlerine gezdirin Alkolü dikkatlice tutuşturun Yanmakta iken servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla