10-29-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Kurabiye Tarifi
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket erimiş küçük margarin
1 paket kabartma tozu
4 adet ekşi elma
350 gr un (12 çorba kaşığı dolusu)
4 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket tarçın
Biraz kıyılmış fındık, ceviz vb
Bir kabın içerisine yoğurdu, yağları koyup, karıştırınız
Karışıma kabartma tozunu, karıştırılmış unu ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
Hamuru 20-25 dakika serin bir yerde dinlendiriniz
Elmaları bir tencereye rendeleyiniz
İçerisine 4 çorba kaşığı tozşekeri koyup, 1-2 taşım kaynatınız
Ateşten alıp, içerisine tarçını, fındık içini koyup, karıştırınız
Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp, elinizle biraz açıp, içerisine elmalı içten koyup, istediğiniz şekilde kapatıp, şekil veriniz
Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürünüz
Orta ısılı fırına koyup, pembe renkte kızartınız
Fırından alınca, arzu ederseniz üstüne pudraşekerini serpip, servis yapınız
|
|
|