Yalnız Mesajı Göster

Ordu Usulü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ordu Usulü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi



Ordu Usulü Aşure

Malzemesi:

3 su bardağı aşurelik buğday

1,5 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı nohut

1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

5-6 adet incir

3-4 dilim portakal kabuğu

5-6 su bardağı şeker

2-3 avuç fındık veya ceviz içi

5-6 adet kayısı

tarçın

nişasta

nar taneleri

1,5 su bardağı fasulye

1 paket vanilya

Yapılışı:

Akşamdan buğday ve fasulye ayıklanır Nohut yıkanır Ayrı ayrı ıslatılır Bu malzemeler bir kapta haşlanır Haşlanan malzemeler bir tencereye konulur Üzerine su ilave edilir Bir süre pişirilir Sonra pirinç, kuru üzüm, incir, vanilya, portakal kabuğu, kayısı sulandırılmış nişasta ve şeker katılarak kaynatılır Kıvamı koyulaşınca ateşten indirilir Üzerine fındık veya ceviz içi ile nar taneleri ve tarcın dökülerek servis yapılır

Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla