Konu
:
Dört Meyveli Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dört Meyveli Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dört Meyveli Pasta Tarifi
Dört Meyveli Pasta Tarifi
Temel kek hamuru
2 yemek kaşığı zencefil rendesi
6 adet ravent ya da 250 gr
böğürtlen
2-3 adet kırmızı elma
1 adet yeşil limonun kabuğu
1 adet yeşil limonun suyu
225 gr
yabanmersini
250 gr
vişne
100 gr
esmer şeker
1 paket şekerli vanilin
75 gr
kayısı marmeladı
Keki için:
125 gr
un
100 ml
krema
100 gr
şeker
1/2 paket şekerli vanilin
1/2 adet limon kabuğu rendesi
2 adet yumurta
200 gr
un
1/2 paket kabartma tozu
Kremayı bir karıştırma kabına alıp karıştırın
Yumurtaları tek tek kırıp kremaya ekleyin ve el mikseri ile karıştırmaya devam edin
Şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip hafif katılaşıncaya kadar çırpın
Un ve kabartma tozunu karışımın üstüne eleyin
Mikserin hızını artırıp çırpmayı sürdürün
Fırını 200°C'ye ayarlayın
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
1 yemek kaşığı zencefil rendesini hazırladığınız hamura ilave edip karıştırın
Hamuru fırın tepsisine alıp üstünü bir spatula ile düzeltin
Böğürtlenleri temizleyin
(Raventleri temizleyip kullanacağınız fırın tepsisinin eni ile aynı boyda kesin
) Elmaları yıkayıp ince dilimlere kesin, üstlerine limon suyu serpiştirin
Yabanmersinlerini temizleyin
Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartın
Hazırladığınız meyveleri hamurun üstüne dizin
Şeker, kalan zencefil rendesi ve vanilini karıştırıp meyvelerin üstüne serpiştirin
Sıcak fırında 45 dakika pişirin
Kayısı reçelini süzüp limon kabuğu rendesi ile kaynatın
Ilındıktan sonra kekin yanında servis yapın
Not: Ülkemizde pek tanınmayan ravent kuzukulağıgiller familyasındandır
İthal edilebilen ravent yerine farklı mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul