Konu
:
Kuru Erikli Turta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Erikli Turta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Erikli Turta Tarifi
Kuru Erikli Turta Tarifi
250 gr
kurutulmuş eriğin çekirdeklerini ayıklayın ve bu erikleri geceden 50 cl
koyu çayın içine bastırın
Sabah hepsini süzün, 25 gr
şeker katıp bir çatal yardımıyla ezin
Temiz bir tezgah üzerinde veya bir kabın içinde 300 gr
una bir tutam tuz ekleyin, 150 gr
yumuşak tereyağını küçük parçalar haline bölerek karıştırın
Bir yumurta sarısını hamura ekleyin, hamurun elinize veya tezgaha yapışmaması için gerektikçe yeterli miktarda su ilave edip yoğurun
Buzdolabında 45 dakika soğumaya bırakın
Hamuru yuvarlayın ve yaklaşık 8 cm
çapında halkalar halinde kesin
Her seferinde bir halka kullanarak, 1 yemek kaşığı erik kurusu karşımını halkanın bir yarısına koyun
Halkaların kenarlarını biraz suyla ıslatın ve erik kurusunun üzerini örtecek şekilde katlayıp kenarlarını güzelce denkleştirin
Çatal dişleriyle turtanın kenarlarının üzerinden geçerek yüzeye şekil verebilirsiniz
Kalan hamurla yaklaşık 20 parça daha yapmak üzaere aynı işlemi tekrarlayın
Üzerlerine fırçayla çırpılmış yumurta sarısı sürün ve fırınd çatlamamaları için üst taraflarına 2-3 küçük hava deliği açın
Tartları yağlanmış ve biraz un serpilmiş kaba yerleştirin
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, dışı altın sarısı-kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 30-45 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul