Konu
:
Ballı Badem Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Badem Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Badem Tatlısı Tarifi
Ballı Badem Tatlısı Tarifi
Malzeme:
500 gram Teremyağ Ballı
1 çay kaşığı karbonat
900 gram Bizim Mutfak Un
Şerbeti için :
1 adet yumurta
1 su bardağı su
2 su bardağı Tozşeker
Şerbet için su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın
Soğumaya bırakın
Teremyağ Ballıyı bir tavada eritin
Hamur yoğurma kabına aktarıp yumurta, un, nişasta, karbonat ilave ederek yoğurun
Hamurdan ufak parçalar kopararak avucunuzun içinde yuvarladıktan sonra üzerine hafifçe bastırın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra ortalarına badem yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin
Piştikten sonra şerbet döküp çekmesini bekleyin
Tatlılar şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul