Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Tirit Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Tirit Tarifi



Vişneli Tirit Tarifi

1 francala
kaymak
1 kg vişne
2 su bardağı şeker

Vişnenin içinden iki avuç kadarının suyu dilim dilim kesilerek bir tepsiye yanyana sıralanmış francalaların üzerine dökülür Kalan vişneler de tane halinde üstlerine konur İki bardak dolusu şeker bir bardak suyla kaynatılmak suretiyle meydana getirilen şurup da bunun üzerine dökülür Tepsi, üzeri kapatılarak orta ısılı bir ateşte ya da fırında ısıtılır, ekmekler şurubu iyice emdikten sonra fırından alınır İstenildiği takdirde ekmeklerin üzerine birer parça kaymak da konur

Alıntı Yaparak Cevapla