Konu
:
Vişneli Tirit Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Tirit Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Tirit Tarifi
Vişneli Tirit Tarifi
1 francala
kaymak
1 kg vişne
2 su bardağı şeker
Vişnenin içinden iki avuç kadarının suyu dilim dilim kesilerek bir tepsiye yanyana sıralanmış francalaların üzerine dökülür
Kalan vişneler de tane halinde üstlerine konur
İki bardak dolusu şeker bir bardak suyla kaynatılmak suretiyle meydana getirilen şurup da bunun üzerine dökülür
Tepsi, üzeri kapatılarak orta ısılı bir ateşte ya da fırında ısıtılır, ekmekler şurubu iyice emdikten sonra fırından alınır
İstenildiği takdirde ekmeklerin üzerine birer parça kaymak da konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul