Konu
:
Zencefilli Donut Topları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Donut Topları Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Donut Topları Tarifi
Zencefilli Donut Topları Tarifi
Portakalı yıkayın ve kabuğunu ince bir şekilde rendeleyin
Portakalı sıkın ve 450 ml olana kadar ılık su ekleyin
Zencefil köklerini soyun ve ince bir şekilde rendeleyin
Şekerli zencefili ve kayısıları ince ince doğrayın
Un, portakal kabuğu, maya ve tuzu bir kapta karıştırın
Yumurta ekleyin ve sulandırılmış portakal suyunu dökün
Hamuru yoğun ve düzgün olana kadar karıştırın ve sonra küp şeklinde doğranmış zencefil, kayısı ve kişnişi ekleyin
Jelatin ile kaplayın ve ılık bir yerde iki katına çıkana kadar 45 dakika bekletin
Kızartma yağını fritözde 175°Cye ısıtın ve kızartma sepetini çıkartın
2 kaşık kullanarak hamurdan küçük toplar hazırlayın ve topları sıcak yağa koyun
Bir seferde 2-3 hamuru 3-4 dakika kızartın
2-3 dakika sonra, gerekirse (temiz) bir kaşık ile çevirin
Topları, biraz kağıt havlu üzerinde süzün
Servis tepsisine koyun ve üzerine bolca pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul