Yalnız Mesajı Göster

Kahramanmaraş Usulü Şirinli Çorba Aşure Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahramanmaraş Usulü Şirinli Çorba Aşure Tarifi



Kahramanmaraş Usulü Aşure

Malzemeler (8 kişilik)

1 Su bardağı aşurelik buğday

1/2 su bardağı nohut (dövme)

1/2 su bardağı kuru fasulye

1/2 lt pekmez

Biraz ceviz içi

Yapılışı

Buğday, nohut ve fasulyeyi bir tencereye koyulur, üzeri kapanıncaya kadar sıcak su dökülür Akşamdan sabaha kadar bekletilir Orta ısıdaki ateşte pişirilir Pişmeye yakın pekmez ilave edilir Pişince aşurenin çorba kıvamında olmasına dikkat edilir Ilıyınca kaselere koyulur ve üzerine doğranmış ceviz serpilerek servis edilir, isteğe bağlı olarak tarçın da kullanılabilir

Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara

Alıntı Yaparak Cevapla