Konu
:
Sütlü Kremalı Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kremalı Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kremalı Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi
Sütlü Kremalı Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi
Malzeme:
1 adet yufka
100 gram tel kadayıf
150 gram ceviz
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Ayçiçeği Yağı
40 gram teramyağ
Sosu İçin :
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı Tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısır Nişastası
Şerbeti için :
2 su bardağı su
3 su bardağı Tozşeker
1/4 limon limon suyu
Şerbet için tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın
Şerbet kaynayınca kısık ateşte 1 dakika kaynatıp ocaktan alın
Ilınmaya bırakın
Sos için tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin
Ocaktan alın, soğumaya bırakın
Yufkayı sigara böreği gibi 12 eşit üçgen dilim şeklinde kesin
Yufka dilimlerini tezgahın üzerine yayın
Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürün
Hazırladığınız sütlü sostan üzerine paylaştırın
Teremyağ'ı eritip kadayıfla harmanlayın
Kadayıfı yufkaların içine paylaştırın
Üzerine toz ceviz içi serpip çok sıkmadan rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin
Üzerlerini sıvıyağ ile yağlayın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Kadayıf sıcakken ılık şerbeti döküp bir kapakla üzerini örtün
Alt üst ederek tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayın
İsteğe bağlı olarak dondurma ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul