Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kremalı Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kremalı Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi



Sütlü Kremalı Yufkadan Kadayıf Sarma Tarifi

Malzeme:
1 adet yufka
100 gram tel kadayıf
150 gram ceviz
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Ayçiçeği Yağı
40 gram teramyağ

Sosu İçin :
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı Tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısır Nişastası

Şerbeti için :
2 su bardağı su
3 su bardağı Tozşeker
1/4 limon limon suyu

Şerbet için tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın Şerbet kaynayınca kısık ateşte 1 dakika kaynatıp ocaktan alın Ilınmaya bırakın Sos için tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin Ocaktan alın, soğumaya bırakın Yufkayı sigara böreği gibi 12 eşit üçgen dilim şeklinde kesin Yufka dilimlerini tezgahın üzerine yayın Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürün Hazırladığınız sütlü sostan üzerine paylaştırın Teremyağ'ı eritip kadayıfla harmanlayın Kadayıfı yufkaların içine paylaştırın Üzerine toz ceviz içi serpip çok sıkmadan rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerini sıvıyağ ile yağlayın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Kadayıf sıcakken ılık şerbeti döküp bir kapakla üzerini örtün Alt üst ederek tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayın İsteğe bağlı olarak dondurma ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla