Yalnız Mesajı Göster

Kiraz Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiraz Tatlısı Tarifi



Kiraz Tatlısı

Malzemeler

500 g milföy hamuru

200 g kiraz (taze veya dondurulmuş)

isteğe göre toz şeker

3 damla badem aroması

Hazırlanışı

Kirazları temizleyip çekirdeklerini ayıklıyorsunuz ayıkladığınız kirazları şekerle karıştırıp 20 dk bırakıyorsunuz Kirazları süzüyorsunuz ve kirazların içine badem aromasını ilave ediyorsunuz

Aldığınız hamura bağlı genelde 4 köseli olur şayet 4 köşeli değilse milföy hamuru 3 mm kalınlığında açıp dört köşeli kesmek ve kestiniz hamura 1 yemek kaşığı kiraz malzemesi koyarak kapatıyorsunuz uçlarını iyice sıkıştırmanız gerekiyor

Yağlanmış veya yağlı kağıt tepsiye diziyorsunuz önceden ısıtılmış 180 derece fırına atıyorsunuz yaklaşık 20 dakika kadar pişirin



Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla