Yalnız Mesajı Göster

Armut Tatlısı Hazırlanışı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Tatlısı Hazırlanışı Tarifi



Armut Tatlısı

Malzemeler

2 Adet Armut

1/4 limon suyu

1 bardak su

1/2 bardak şeker

4-5 adet karanfil

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı gıda boyası

Kreması için

1,5 su bardağı süt

2 talı kaşığı mısır nişastası

vanilya

1/2 bardak şeker

Süslemek için:

ceviz

benmari usulü eritilmiş çikolata



Hazırlanışı

Öncelikle kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığımız armutları su, şeker, tarçın, ve kanfilin içinde bulunduğu tencereye alalım armutlar yumaşayıncaya dek pişirelim Bu arada kremanın tüm malzemelerini karıştırıp koyulaşana dek pişirelim, pişen kremadan armutların içine yeticek kadar ayırıp kalan kremayı servis tabağına dökelim üzerine armutları yerleştirelim, armutların ortasına ayırdığımız kremayı dökelim üzerlerine arzu edersek ceviz ve benmari usulü erimiş çikolatayla süsleyip servis yapalım

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla