Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısının Yapılışı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısının Yapılışı Tarifi



Cevizli Kekli Kadayıf Tatlısı

Malzemeler

300 Gr Tel Kadayıf

4 Yumurta

1 Su B Toz Şeker

2 Su B Un

1 Paket Vanilya

1 Paket Kabartma Tozu

1 Su B Ceviz

1 Çorba K Tereyağı

Yarım Çay B Fındık Yağı

Şerbeti İçin:

4 Su B Su

3,5 Su B Toz Şeker

1 Dilim Limon

Üzeri İçin:

Kaymaklı Dondurma

Yapılışı

Kadayıfı tiftikliyoruz Yağlanmış borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz

İçine ince kırılmış ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu katıp mikser ile çırpmaya devam ediyoruz Kek karışımını borcamdaki kadayıfların üzerine döküyoruz

Tereyağı ve fındık yağını küçük bir tavada eritiyoruz Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz Üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz

Ilımaya bırakıyoruz Tatlımız fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla