Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Sarma Tatlısının Yapılışı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Sarma Tatlısının Yapılışı Tarifi



Kakaolu Sarma Tatlısı

Malzemeler:

1 Lt Süt

1 Su B Toz Şeker

2 Çorba K Un

1 Çorba K Pirinç Unu

2 Çorba K Kakao

1 Paket Vanilya

Zemini İçin:

Antep Fıstığı

Üzeri İçin:

1 Poşet Toz Şanti

1 Su B Süt

Yapılışı

Sütü tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz Şekerini ilave edip biraz karıştırdıktan sonra kakaosunu da ilave ediyoruz

Vanilyayı, unu, pirinç ununu da ekleyerek kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz Fırın kabının zeminine yağlı kağıt yerleştiriyoruz

Yağlı kağıdın üzerine fıstığımızı serpiyoruz Hazırladığımız karışımı da üzerine dökerek soğumaya bırakıyoruz Toz şantiyi ve sütü tencerede çırpıcıyla çırparak köpürtüyoruz

Soğuyan tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla bir kat rulo şeklinde sarıp kesiyoruz

Üzerine de antep fıstığı serperek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla