Konu
:
Kakaolu Sarma Tatlısının Yapılışı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kakaolu Sarma Tatlısının Yapılışı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakaolu Sarma Tatlısının Yapılışı Tarifi
Kakaolu Sarma Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt
Süt
1 Su B
Toz Şeker
2 Çorba K
Un
1 Çorba K
Pirinç Unu
2 Çorba K
Kakao
1 Paket Vanilya
Zemini İçin:
Antep Fıstığı
Üzeri İçin:
1 Poşet Toz Şanti
1 Su B
Süt
Yapılışı
Sütü tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz
Şekerini ilave edip biraz karıştırdıktan sonra kakaosunu da ilave ediyoruz
Vanilyayı, unu, pirinç ununu da ekleyerek kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz
Fırın kabının zeminine yağlı kağıt yerleştiriyoruz
Yağlı kağıdın üzerine fıstığımızı serpiyoruz
Hazırladığımız karışımı da üzerine dökerek soğumaya bırakıyoruz
Toz şantiyi ve sütü tencerede çırpıcıyla çırparak köpürtüyoruz
Soğuyan tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla bir kat rulo şeklinde sarıp kesiyoruz
Üzerine de antep fıstığı serperek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul