Yalnız Mesajı Göster

Kelebek Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelebek Tatlısı Tarifi



1 adet yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı vanilya

1 çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Kızartma yağı

Şerbet:

1,5 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

1-2 damla limon

Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır Hamur malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yapılır Sonra merdaneyle fazla ince olmayacak şekilde açılır Kibrit kutusu kadar karelere kesilir Kareler ortadan sıktırılarak kelebek şekli verilir Kızgın yağda altın rengi kızartılır, soğuk şerbete atılır Yarım saat sonra servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla