Konu
:
Süt Lapası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Süt Lapası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Süt Lapası Tarifi
Süt lapası tarifi
240 gram pirinci yıkayıp temizleyiniz
Yeteri kadar su ve nohut kadar tuz ile tencereye koyup ateşe vurunuz
Bol ve kırılmamış pirinç, lapa kıvamına gelinceye dek pişince 1,280 kilogram halis sütü yavaş yavaş boşaltıp karıştıra karıştıra orta ateşte kaynamaya bırakınız
Sulu lapa gibi koyulaşınca ve helme dökünce ateşten indirerek tabaklara bölüştürülmelidir
Not: Bu süt lapası sıcak olarak da, soğuk olarak da yenebilir
Eğer içine şeker koymayı düşünüyorsanız bu kez tuz koymaktan vazgeçmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul