Yalnız Mesajı Göster

Şambaba Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambaba Tatlısı Tarifi



Şambaba TatLısı Tarifi

Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un

Üzerine :
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı tereyağı

Yemeğin Tarifi
Unun ortasını havuz gibi açalım Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim
110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla