Konu
:
Kuru Poğaça Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Poğaça Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Poğaça Tatlısı Tarifi
Kuru Poğaça Tatlısı Tarifi
Malzemeler 30-35 adet:
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı
süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
İçi için:
1 çay bardağı ince kıyılmış
badem
1 çay bardağı kuruüzüm
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
2 çorba kaşığı
hindi
stancevizi
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzerine
: Pudraşekeri
Elenmiş unu derin bir kaseye alın ve ortasını havuz şeklinde açın
İrmik,
süt
, tozşeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip iyice yoğurun
Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirin ve hamurdan
ceviz
büyüklüğünde parçalar koparın
Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın
İçi için
badem
, kuruüzüm, antepfıstığı,
hindi
stancevizi, tozşeker ve tereyağını karıştırın
Açtığınız hamurun bir kenarına iç harçtan 1 çorba kaşığı koyup diğer tarafı poğaça yapar gibi üzerine kapatın
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin
Hazırladığınız poğaça
tatlıları kızgın sıvıyağda kızartın
Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin
Not: Tatlıların üzerine bal da dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul