Konu
:
Florantina Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Florantina Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Florantina Tarifi
Florantina Tarifi
Malzemesi:
100 gr
tereyağı veya margarin
150 gr
toz şeker
50 gr
bal
1/2 limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı krema
180 gr
ince ince kıyılmış badem
30 gr
portakal kabuğu şekerlemesi
Glazürü için:
10 gr
parça çikolata
10 adet kiraz veya
vişne
şekerlemesi
Hazırlanışı:
Fırın tepsisini yağlayın
Fırını 180 dereceye ısıtın
Tereyağı, şeker, bal, krema, tuz ve limon kabuğu rendesini bir kabın içinde karıştırın
Bu karışımı 4-5 dakika kaynatın
Bu arada
malzeme
kalınlaşacak, krema haline gelecek ve kabın kenar kısımlarından kurtulacaktır
Bademi bu malzemeye ilave edin
Tencereyi ateşten indirin
Malzemeden birer kaşık alarak yağlanmış tepsiye koyun
Nemli bir kaşığın ters tarafı ile üzerlerine hafifçe bastırın
Sıcak fırına koyarak 10 dakika pişirin
Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra bisküvilerin bir kaç dakika soğumasını bekleyin
Çikolatayı bir kabın içinde eritin
Bisküvileri tepsiden çıkarın
Yarısının ters yüzüne çikolata sürüp kalan yarıyı da üzerine kapatın
İki kat bisküvilerin üzerlerini kiraz ve vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul