Konu
:
Tava Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tava Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tava Tatlısı Tarifi
Tava Tatlısı Tarifi
200 g Un (4 fincan)
5 tane Yumurta
135 g Limon suyu (1
2/3 fincan)
2 kahve kasığı Karbonat
bir tutam Tuz
250 g Çiçek yağı
400 g Şeker (5
3/4 fincan)
400 g Su (1
3/4 bardak)
İçinde 400 g şeker (5
3/4 fincan) ile 400 g
su (1
3/4 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz
Şeker eridikten sonra 14 —15 dakika kadar kaynamaya bırakınız
Şeker kaynarken içinde çatalla çarpılmış 5 yumurta bulunan orta büyüklükte bir tencereye 135 g limon suyu (1
2/3 fincan), 200 g un (4 fincan), 2 kahye kaşığı karbonat ve bir tutam tuz koyarak, bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız
Sonra da hazırlamış olduğunuz bu hamurdan küçük parçalar kopararak içinde kızdırılmış hâlde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada iyice kızartınız
Hamurlar kızarınca hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika kadar bırakınız
Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz
Tatlılar soğuyunca servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul