Yalnız Mesajı Göster

Tava Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tava Tatlısı Tarifi



Tava Tatlısı Tarifi

200 g Un (4 fincan)
5 tane Yumurta
135 g Limon suyu (12/3 fincan)
2 kahve kasığı Karbonat
bir tutam Tuz
250 g Çiçek yağı
400 g Şeker (53/4 fincan)
400 g Su (13/4 bardak)

İçinde 400 g şeker (53/4 fincan) ile 400 g su (13/4 bardak) bulunan büyükçe bir tencereyi ateşe oturtarak, karıştırmak suretiyle şekeri su içinde eritiniz Şeker eridikten sonra 14 —15 dakika kadar kaynamaya bırakınız
Şeker kaynarken içinde çatalla çarpılmış 5 yumurta bulunan orta büyüklükte bir tencereye 135 g limon suyu (12/3 fincan), 200 g un (4 fincan), 2 kahye kaşığı karbonat ve bir tutam tuz koyarak, bunları birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız Sonra da hazırlamış olduğunuz bu hamurdan küçük parçalar kopararak içinde kızdırılmış hâlde 250 g çiçek yağı bulunan genişçe bir tavada iyice kızartınız Hamurlar kızarınca hazırlamış olduğunuz ılıkça şuruba atınız ve şurubu çekinceye kadar aşağı yukarı 5 dakika kadar bırakınız
Sonra delikli kepçeyle alarak, soğumak üzere genişçe bir kayık tabağa koyunuz
Tatlılar soğuyunca servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla