Konu
:
Edirne Yöresi Badem Ezmesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Edirne Yöresi Badem Ezmesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Edirne Yöresi Badem Ezmesi Tarifi
Edirne Yöresi Badem Ezmesi
Sıcak suda haşlanarak kabukları ayıklanıp kurutulan badem mermer dibekte dövülerek un haline getirilir
Bir tencerede kaynatılan koyu şerbet soğutulur
Soğuk şerbet ile badem unu yavaş yavaş şekeri emecek biçimde karıştırılır
Hamur haline gelen karışım mermer taşa serilerek bir süre dinlendirilir
Sonra elle ezilerek topaç yapılır
Bu topaçlar fitil haline getirilerek bıçakla ikişer üçer santim boyunda kesilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul