Konu
:
Pekmez Yapımı ( Burdur )
Yalnız Mesajı Göster
Pekmez Yapımı ( Burdur )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmez Yapımı ( Burdur )
Pekmez Yapımı ( Burdur )
İyice yetişmiş üzümler bir çuvala doldurularak, temiz bir yerde suyu sıkılır
Sıkılan suya, Şıra denir
Şıra bir kazana doldurularak ateşe konur
Burada yeterince, özel pekmez toprağı ilave edilir
Bir taşım kaynatılır ve dinlenmeye bırakılır
Şıranın içine katılan toprak kazanın dibine oturduktan sonra şıra bir kapla pekmez tavasına alınır
Burada üç dört saat yüksek hararetli ateşte pişirilir
Bu arada kırmızı köpük gözüktükten sonra sürekli olarak savrulur
Pekmez kıvamına gelince ateşi söndürülür
Böylelikle pekmez hazırlanmış olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul