Yalnız Mesajı Göster

Aşure Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure Nasıl Yapılır Tarifi



Aşure Yapılışı

200 gr Tat Haşlanmış Fasulye

200 gr Tat Haşlanmış Nohut

3 su bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı pirinç

Yarım su bardağı kuru üzüm

10 tane incir

10 tane kayısı

1 portakal kabuğu

3 yemek kasığı gül suyu

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı gül suyu

1 paket vanilya

150 gr fındık

6 su bardağı şeker

Tarçın

Buğdayı bir gun öncesinden ıslatınız Buğdayın suyunu süzüp pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu İle beraber haşlayınız Tat Haşlanmış Nohut ve Tat Haşlanmış Fasulye yi koyup kaynatmaya devam ediniz Şekeri ekleyiniz Üzümü yıkadıktan sonra ilave ediniz Ateşten almadan 5-10 dakika önce küçük doğranmış incir, kayısı, gülsuyu ve vanilyayı koyunuz Kaselere boşaltıp dövülmüş fındık, tarçın ile süsleyip servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla