Konu
:
Reçeller Hakkında Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Reçeller Hakkında Bilgiler
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeller Hakkında Bilgiler
Reçeller Hakkında
Meyve ve bazı sebzelerin limon ilâve edilmiş şekerli şurup içinde pişirilmesiyle elde edilir
1 kg
meyveye 1,5 kg
şeker, büyüklük ve sululuk derecesine ıgöre 1-2 limon suyu ilave edilir
Sert meyveler (ayva, elma, incir vb
gibi) yumuşayıncaya kadar su ile pişirilir
Şeker ve limon suyu ilâve edilip, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır
(Aliminyum tencere kullanılmamalıdır
)
Yumuşak meyveler (vişne, çilek vb
gibi) iki şekilde hazırlanır :
a) Şurup hazırlanıp, meyveler içine atılır
Limon suyu ilâve edilip kıvamı gelinceye kadar kaynatılır
b) Derin bir kaba üste şeker gelecek şekilde bir kaç kat sıra ile meyve ve şeker yerleştirilip bir gece bekletilir
Ertesi gün limon ilâve edilerek kıvamı gelinceye kadar kaynatılır
Pişen reçel beş dakika dinlendirilir
Temizlenmiş kuru ve ılık kavanozlara boşaltılır
Soğuduktan sonra kapağı sıkıca kapatılıp serin yerde bekletilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul