Yalnız Mesajı Göster

Sarma Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Baklava Tarifi



SARMA BAKLAVA

Malzeme:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 kaşık sirke
250 gr ceviz
2 yumurta
5 su bardağı un
Şurubu:
5 su bardağı şeker
35 su bardağı su
Açmak için:
300 gr nişasta
200 gr un
üzerine 500 gr tereyağı

Yapılışı:
Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak kaşıkla çırpılır Un ilave edip iyice özlendirerek yoğurulur Hamur 2 parçaya bölünür Küçük bezeler yapıp aralarına nişasta serpip üst üste dizilir
Yarım santim kalınlığında açılıp üstüne bol ceviz serpilir (Kare şeklinde açın) Gevşek olarak rulo şeklinde sarılır 1 parmak kalınlığında kesilip aralıklı olarak tepsiye dizilir Üzerine kızgın yağ dökülür Isıtılmış fırına verilir
Şeker ile su karıştırılarak pişirilir Haşlarken biri sıcak biri soğuk olacak Hamur sıcaksa şurup soğuk, şurup sıcaksa hamur soğuk

Alıntı Yaparak Cevapla