Konu
:
Sarma Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Baklava Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Baklava Tarifi
SARMA BAKLAVA
Malzeme:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 kaşık sirke
250 gr ceviz
2 yumurta
5 su bardağı un
Şurubu:
5 su bardağı şeker
3
5 su bardağı su
Açmak için:
300 gr nişasta
200 gr un
üzerine 500 gr tereyağı
Yapılışı:
Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak kaşıkla çırpılır
Un ilave edip iyice özlendirerek yoğurulur
Hamur 2 parçaya bölünür
Küçük bezeler yapıp aralarına nişasta serpip üst üste dizilir
Yarım santim kalınlığında açılıp üstüne bol ceviz serpilir
(Kare şeklinde açın)
Gevşek olarak rulo şeklinde sarılır
1 parmak kalınlığında kesilip aralıklı olarak tepsiye dizilir
Üzerine kızgın yağ dökülür
Isıtılmış fırına verilir
Şeker ile su karıştırılarak pişirilir
Haşlarken biri sıcak biri soğuk olacak
Hamur sıcaksa şurup soğuk, şurup sıcaksa hamur soğuk
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul