Konu
:
Sarma Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Baklava Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Baklava Tarifi
Sarma Baklava Tarifi
Baklavalık bir yufkayı hamur tahtasına sererek, üzerine tereyağı serpiniz
Bir tarafına parmak kalınlığında uzunlamasına tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındık koyunuz
Harç içinde kalmak üzere yufkayı çubuk gibi bükünüz
Keskin bıçakla parmak kadar parçalar kesiniz dibi yağlı tepsiye düzgün dizerek çok kızgın tereyağını üzerine gezdirip fırına sürünüz
Pişince soğuk tatlıyı üstüne yedire yedire döküp soğutunuz
Not: Baklavayı tereyağlı kâğıtla örtüp fırına verirseniz altı kızarır, üstü beyaz kalır
Üstünü kırmızı şeker, fıstık v
b
ile süslerseniz güzel görünür
Fakat kağıtsız kızartılırsa daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul