Yalnız Mesajı Göster

Sarma Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarma Baklava Tarifi



Sarma Baklava Tarifi

Baklavalık bir yufkayı hamur tahtasına sererek, üzerine tereyağı serpiniz Bir tarafına parmak kalınlığında uzunlamasına tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındık koyunuz Harç içinde kalmak üzere yufkayı çubuk gibi bükünüz Keskin bıçakla parmak kadar parçalar kesiniz dibi yağlı tepsiye düzgün dizerek çok kızgın tereyağını üzerine gezdirip fırına sürünüz Pişince soğuk tatlıyı üstüne yedire yedire döküp soğutunuz

Not: Baklavayı tereyağlı kâğıtla örtüp fırına verirseniz altı kızarır, üstü beyaz kalır Üstünü kırmızı şeker, fıstık vb ile süslerseniz güzel görünür Fakat kağıtsız kızartılırsa daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla